Praktijkondersteuning
Doktersassistente
De doktersassistente staat u graag te woord voor het maken van afspraken en voor laagdrempelig overleg of advies. Daarnaast kunt u bij haar terecht voor:
- bloeddrukcontrole
- aanstippen van wratten
- oren uitspuiten
- hechtingen verwijderen
- uitstrijkjes maken
- urinecontrole bij verdenking op een blaasontsteking
- bloedsuiker controle bij (verdenking) suikerziekte
- vaccinaties / injecties
- ECG (hartfilmpje) maken
- CRP (infectiewaarde) bepalen
Graag eerst telefonisch een afspraak maken.
Praktijkverpleegkundige
De praktijkverpleegkundigen dragen zorg voor patiënten met chronische ziekten zoals suikerziekte (Diabetes Mellitus), hart- en vaatziekten, astma en COPD (chronische bronchitis en/of longemfyseem). De praktijkverpleegkundige heeft de opleiding tot praktijkondersteuner of verpleegkunde (HBO-V) gevolgd en werkt altijd onder supervisie van de huisarts. De taken worden zelfstandig uitgevoerd in de vorm van spreekuren of huisbezoeken.
Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg
De Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ) ondersteunt de huisarts bij het verlenen van zorg aan patiënten met psychische en/of psychosociale problemen. De POH-GGZ helpt patiënten die te maken hebben met (vragen over) bijvoorbeeld depressie, angst, (problematische) rouw, opvoeding, relaties, praktische zaken, werk, problemen in assertiviteit/zelfbeeld en psychosomatische klachten.
De POH-GGZ biedt ondersteuning in de vorm van gesprekken (gericht op probleemverheldering) en kortdurende behandelingen. Daarnaast kan de POH-GGZ e-health aanbieden. De POH-GGZ werkt altijd onder supervisie van uw huisarts.
De dienstverlening van de POH-GGZ valt onder de huisartsenzorg en komt hierdoor niet ten laste van uw (verplichte) eigen risico. Tevens geldt er geen eigen bijdrage voor de dienstverlening van de POH-GGZ.
Evenals de huisarts hebben doktersassistentes, praktijkverpleegkundigen en praktijkondersteuners geheimhoudingsplicht.